Posted on September 24, 2013

Promotional Event in Virpazar more

Posted on April 26, 2013

Selekcija plastičnog otpada na Ćemovskom polju more

Posted on April 16, 2013

Umjetnost, plastika i reciklaža u Bijeloj more

Posted on April 15, 2013

Pres konferencija u Ministarstvu kulture Crne Gore more

Posted on April 15, 2013

Završene prve radionice na Cetinju more

Pres konferencija u Ministarstvu kulture Crne Gore
Posted on April 15, 2013

Pres konferencija u Ministarstvu kulture Crne Gore

U četvrtak, 28. marta 2013 godine, sa početkom u 11h u prostorijama Ministarstva kulture Crne Gore na Cetinju, održana je Pres konferencija povodom završetka drugog modula treninga Umjetnost, plastika i reciklaža“ (Art, Plastics & Recycling). Organizatori ovog dešavanja su bili Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma, NVO Zona Kulture, Ministarstvo kulture Crne Gore i Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju.

Pres konferencija se sastojala iz prezentacije i izložbe dizajniranih predmeta. Na temu kocepta samog projekta pričali su Svetlana Vujičić (direktor NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma) i Igor Rakčević (direktor NVO Zona kulture), a o postignutim rezultatima radionica međunarodni konsultant Gerhard Bär i prodekan Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Draško Dragaš.

Poslije prezentacije, prisutni su mogli vidjeti eksponate i predmete koje su studenti fakulteta likovnih umjetnosti iz Crne Gore i Albanije dizajnirali na radionicama. Među kreacijama našli su se stolovi, stolice, vazne, maske, rekviziti i korpe raznih oblika i dekora koji na simbolički način daju poruku da plastična ambalaža proizvoda koji se svakodnevno koriste može imati upotrebnu vrijednost i ne mora postati otpad.