Objavljeno September 24, 2013

Promotivni događaj u Virpazaru više

Objavljeno April 26, 2013

Akcija u okviru Međunarodnog dana planete Zemlje više

Objavljeno April 16, 2013

Umjetnost, plastika i reciklaža u Bijeloj više

Objavljeno April 15, 2013

Pres konferencija u Ministarstvu kulture Crne Gore više

Objavljeno April 15, 2013

Radionice „Umjetnost, plastika i reciklaža“ na Cetinju više

Svečano zatvaranje projekta - Via Dinarica
Objavljeno February 25, 2013

Svečano zatvaranje projekta - Via Dinarica

U utorak, 29. januara, sa početkom u 12:00 časova u PR Centru u Pogorici, održana je svečana prezentacija povodom završetka prekograničnog projekta „Uspostavljanje Via Dinarica - uvod u regionalnu platformu saradnje". 

Pored projektnih partnera ovoj svečanosti su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kancelarija USAID-a u Crnoj Gori, Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Crnogorske gorske službe spašavanja, Planinarskog saveza Crne Gore, planinarskih klubova, turističkih agencija, nevladinih organizacija i drugi gosti koji su iskoristili priliku da se informišu o realizovanim projektnim aktivnostima i ostvarenim rezultatima.

Projektni partneri (NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma, Klub ekstremnih sportova Limit, kancelarija USAID-a u Crnoj Gori) na prezentaciji su predstavili projektne aktivnosti i postignute rezultate u  okviru sledećih kategorija:

  • Razvoj koncepta „Via Dinarica"
  • Unaprjeđenje male turističke infrastrukture
  • Jačanje ljudskih resursa kroz treninge i obuke
  • Štampani promotivni materijal, internet portal i promotivni događaji 

Implementacijom ovog projekta je stvorena osnova za dalje unaprjeđenje identifikovanih potencijala turističke ponude ovog regiona, a koji su već prepoznati kao resursi od velikog značaja u nacionalnom projektu Planinarenje i biciklizam i Strategiji razvoja turizma Crne Gore do 2020.godine. Formiranjem prekogranične planinarske i planinsko-biciklističke Via Dinarica rute kroz zajedničko planiranje i poslovnu saradnju identifikovani su potencijali u sektoru ruralnog/planinskog turizma, proširena su znanja, unaprijeđeni infrastrukturni i tehnički kapaciteti turističkih destinacija i stvorena je polazna osnova koja će turoperatorima omogućiti da efikasnije djeluju ka daljem unaprjeđenju turističke ponude u ovom regionu.

Speakers at presentation Wrap up event - Via  Dinarica Guests at presentation Speakers at presentation Guests at presentation